DIETA 3 posiłki bez glutenu i laktozy - MENU
pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
---|---|---|---|---|---|---|
27
|
28
|
29
|
30
|
1
|
2
|
3
Chleb bezglutenowy z szynką wieprzową, mixem sałat, pomidorem suszonym i ogórkiem, oliwa (B/GLU) |
4
Hummus z burakiem, czarnuszka, bułka bezglutenowa, papryka mix (B/GLU) Duszona wołowina z fasolką szparagową i czerwoną cebulą, kasza gryczana Penne bezglutenowe w sosie pomidorowym z kolorową marchewką i mini mozzarellą (B/GLU, B/LAK) |
5
Pasta jajeczno-paprykowa, mix sałat, winegret cytrynowy, rzepa marynowana, chleb bezglutenowy (B/GLU, B/LAK) Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym, pieczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i pikli (B/GLU) Sałatka z serem gouda, papryką, pomidorem koktajlowym i rodzynkami, winegret, chleb bezglutenowy (B/GLU, B/LAK) |
6
Sałatka z grillowanym kurczakiem, marynowaną czerwoną cebulą, pomidor, sezam, bułka bezglutenowa, oliwa cytrynowa (B/GLU, B/LAK) Makaron bezglutenowy z pieczoną szynką wieprzową i sosem z suszonych pomidorów (B/GLU) Zupa curry z pieczarkami, selerem, pietruszką i ryżem; mielona wieprzowina (OFFICE) |
7
Jajko gotowane, dip chrzanowy, ogórek kiszony, chleb bezglutenowy (B/GLU, B/LAK) Filet z piersi z indyka w sosie grzybowym, pieczone ziemniaki, czerwona kapusta z kukurydzą (B/LAK) Jogurt sojowy z otrębami, śliwką i malinami (B/GLU, B/LAK) |
8
Pasta selerowo-orzechowa, kolorowa papryka, chleb bezglutenowy (B/GLU, B/LAK) Miruna z pieca, pesto pietruszkowe, ryż biały, sałatka kalafior – groszek – marchew – pietruszka nać (B/LAK) Kapusta na ciepło z koperkiem i pieczoną szynką wieprzową, puree ziemniaczane (B/LAK) |
9
Tortilla z jajkiem, ogórkiem, papryką i groszkiem, sos dijonn (B/GLU) Gołąbki bez zawijania z ryżem i wieprzowiną, sos pomidorowy, puree ziemniaczane, surówka z korniszona (B/LAK) Hummus słonecznikowy, marynowana rzodkiewka, bułka bezglutenowa (B/GLU) |
10
– |
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|
29
|
30
|
31
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|